Wat omvat het bloedonderzoek en de Haarmineralentest

Energetisch Morfologische Bloedtest

EMB test  :  Omvat bloedonderzoek van zowel regulier als complementaire aard, samengevoegd vanuit capillair bloed. Uitgevoerd door een prikje via je vinger en dus veel toegankelijker voor mensen die angst voor het bloedprikken hebben maar ook voor kinderen!
Geeft tevens de optimale waarden aanwezig in het lichaam van de vitamine- en mineralen huishouding aan en eventuele (absolute) tekorten die er zijn ontstaan maar ook de basis hematologie met standaard bloedwaarden. Inzicht in de waarden van je hormoonspiegel, gevoeligheden voor bepaalde stoffen, indicatie’s van het functioneren van de organen van nu en even geleden, vrije radicalenbelasting en scores neurotransmitters worden eveneens weergegeven.
Deze neurotransmitters zijn uiterst belangrijk want deze stoffen functioneren als boodschappermoleculen die veel in ons lichaam regelen en comminiceren en dus bepalen in grote mate hoe wij ons voelen en gedragen. Bij tekort of teveel van deze stoffen kan dat veel lichamelijke klachten en verschijnselen geven.
Vrije radicalen vallen onder de afvalstoffen in ons lichaam en veroorzaakt door invloeden van buitenaf zoals ontstaan uit slechte voeding maar ook stress, roken, chemicaliën, medicijngebruik en straling. (Wifi!).
Veel klachten die ontstaan uit hoog vrije radicalengehalte uiten zich o.a. in allergieen, hart-en vaatziekten en uiteenlopende meer of mindere (laagdradige) ontstekingen. Daarom is het van groot belang om ook dit onderdeel in het bloedonderzoek mee te nemen. De uitslag van dit onderzoek zal een uitgebalanceerd voedingsadvies geven al dan niet in combinatie met noodzakelijke aanvulling van supplementatie waarbij er ook gekeken wordt welke vorm het beste opneembaar zal zijn. 

Haarmineralen Test

HMT : Haarmineralen onderzoek : voor het interne functioneren van het lichaam en de onderlinge verhoudingen van de mineralenhuishouding van de afgelopen 3 maanden tot op heden. Geschikt voor iedereen en met name voor kinderen is dit een zeer vriendelijke onderzoeksmethode!
21 soorten mineralen en toxische stoffen worden onderzocht.
Dit geeft een samenhangend totaalbeeld van de gevolgen van de eventuele bestaande overbelasting die op den duur kunnen leiden tot ziekten of dat er al duidelijk klachten zijn ontstaan.
HMT geeft een totaalbeeld van wat zich in de weefsels van het lichaam afspeelt.
Dit is de allerbeste methode om de mineralenstatus en hun onderlinge verhoudingen te bepalen en geeft bijzonder veel informatie over het functioneren van ons lichaam op het gebied van de celstofwisseling, zuur-base-evenwicht, vochthuishouding, enzymenbalans, activiteit van onze endocriene klieren, antioxidantenverhoudingen, zenuwgeleidingen, functioneren van onze spieren maar vooral ook ons immuunsysteem en ons algehele welbevinden.
Ook meet het zware metalenbelasting in het lichaam.
Na dit onderzoek kan er een advies op maat afgegeven worden dat gebaseerd is op de tekorten samen met belangrijke voedingsadviezen en uitgebalanceerde supplementatie.
Wanneer wordt deze test met name ingezet?
Bij vermoeden van alvleesklierproblemen, bijnierproblemen, burn-out klachten of vermoeden daarvan, schildklier- en metaboolproblemen, candida infecties, detoxificatieproblematiek maar ook stress schade en virale belastingen. Dit onderzoek wordt door mijn nederlandse laboratorium-contact verzonden naar Amerika. Aldaar zal  het onderzoek in een gespecialiseerd en enige medisch erkende laboratorium ter wereld voor HMT uitgevoerd gaan worden middels zeer speciale procedures. Het rapport komt medisch vertaald weer retour in mijn praktijk voor het terugkom consult van de patient. De hele procedure neemt een aantal weken in beslag, gemiddeld 4 tot 5 weken.